Fybromyalgie

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit spierpijn en spierstijfheid. Verder gaat deze aandoening meestal gepaard met tal van andere klachten zoals bv. vermoeidheid, slaapstoornissen en hoofdpijnen.
Door al deze ( spierpijn- ) klachten is het vaak niet mogelijk om aan reguliere bewegingstherapie mee te doen zoals in een sportschool plaatsvindt. Het is dan ook een uitkomst toch te kunnen bewegen met behulp van de bewegingsbanken die bij slenderen worden gebruikt. Deze bewegingsvorm heeft een positieve uitwerking op de ( spier-) klachten.
Er zijn verschillende mogelijkheden om de bewegingen uit te voeren: men kan aan de ene kant de bewegingen van de banken zelf volgen en aan de andere kant zelf bewegingsvormen bedenken. Ook is het mogelijk om bewegingsadvies in te winnen bij de begeleiding. In het laatste geval wordt er zorgadvies op maat gegeven.

ERVARINGEN:

-Een vriendin van mij ging reeds te slenderen en had van Linda een gratis proefles gekregen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb de tegoedbon bij Linda ingeleverd.Tot op dag van vandaag heb ik daar geen spijt van. Het bijzondere is dat je beweegt zonder dat je je spieren teveel belast. Je kunt de belasting ook deels zelf regelen en dat vind ik heel prettig. Ik voel dat k meer energie krijg ! Ook slaap ik beter , maar dat komt door mijn medicijnen gebruik.
Er zijn in totaal zes slender you banken, maar ik gebruik ze niet alle zes. Ik ben er achter gekomen dat niet alle banken geschikt zijn voor mijn spieren en klachten. Voor mij mag het aantal banken wel uitgebreid worden.
Ik zou zeker anderen die problemen hebben met b.v. overgewicht , waardoor gewoon sporten moeizaam verloopt of niet mogelijk is , aanbevelen om een proefles slender you bij Linda te nemen.
De begeleiding door Linda is prima!

-Anoniem,
Mijn zuster maakte mij er op attent om de website van Slender You eens te gaan lezen. Ik heb dat gedaan en zo ben ik bij Slender You terecht gekomen en daar heb ik tot op heden geen spijt van. Het effect van slenderen ( ik doe dit een keer per week ) is dat ik me veel soepeler voel. Door de positieve en gezellige gesprekken ben ik gaan werken aan mijn gewicht. Hierdoor ben ik beter in mijn vel gaan zitten. Doordat ik beter in mijn vel zit heeft dit ook een positieve invloed op mijn pijngevoelens. Goed dus voor lichaam en geest. Om deze reden zou ik dan ook slenderen aan anderen willen aanbevelen. Helaas heb ik nog geen verbetering in meer energiegevoelens ervaren. Het slapen zou ook nog beter kunnen. De begeleiding van het slenderen is goed: er is van de kant van Linda ( Henk ) altijd een luisterend oor en een vriendelijk woord.

-Anoniem

Ik ben, via het bezoeken van de site op internet in contact gekomen met slenderen.Door het oefenen op de verschillende oefenbanken houd ik mijn spieren soepel.Dit voor mij heel waardevol vanwege mijn fibromyalgie- klachten.Tevens zorgt dit er voor dat mijn spieren minder gespannen zijn.Hierdoor slaap ik beter, waardoor overdag het werken ook gemakkelijker gaat.Ik ga 3 keer per week naar slenderen en ik zou deze bewegingsvorm ook aan willen prijzenaan mensen met soortgelijke of andere lichamelijke klachten.

De begeleiding van Linda of Henk vind ik erg prettig.

-Ik ( An ) heb al jarenlang fibromyalgie, waarvan ik altijd pijnklachten en vermoeidheid ondervindt. Mijn ervaring bij deze ziekte leerde, dat ik wel in beweging moet blijven. Maar sporten gaf mij altijd veel te veel klachten. Gelukkig ben ik met slenderen in contact gekomen. Dit is een vorm van bewegen waarvan ik geen klachten ondervind.

Bij het starten ben ik heel zorgvuldig en vakkundig door Linda begeleid. Ze heeft de belasting steeds iets opgeschroefd, waardoor ik langzaam kon wennen aan deze bewegingsvorm. Ik ga nu 2 keer per week slenderen en dit bevalt mij prima. Ik heb minder pijnklachten, krijg er meer energie door en ik voel dat de doorbloeding verbetert. Ook heeft het mijn ochtend stijfheid op, omdat ik weer in beweging kom. Ik zou slenderen zeker willen aanbevelen bij mensen met soortgelijke klachten. Je krijgt een prima begeleiding van Linda, bij wie je je snel thuis voelt.

-Anoniem

Ik ga al 25 jaar naar slenderen in Heerhugowaard. Ik ben er indertijd mee gestart, toen ik veel last van mijn lichaam had. Dit was nog voordat de diagnose fibromyalgie bij mij gesteld werd. Ik slender momenteel 1x per week en ik merk dat mijn pijnklachten minder worden. Ook geeft het slenderen mij de nodige ontspanning. Over het algemeen kan ik melden, dat mijn klachten de laatste jaren veel minder zijn geworden. Het slenderen zal hier zeker een deel aan bij gedragen hebben. Ik zou het iedereen die spierklachten heeft aanbevelen. Het is heel laagdrempelig om te starten en je wordt prima begeleid door Linda en Henk

-Anoniem,

Door naar de open dag te gaan heb ik voor het eerst kennis kunnen maken met slenderen. Het sprak me aan en sindsdien ga ik een keer per week slenderen. Daarnaast ga ik een keer per week naar yoga. Ik merk aan mijzelf dat ik toch wat meer energie heb gekregen en dat mijn lichaam wat soepeler is geworden. Ik zou zeker ook anderen aanbevelen om te gaan slenderen, vooral als je andere sporten door je lichamelijke beperkingen niet kunt beoefenen. Op de zes slenderbanken kun je, naast wat de bank vanuit zichzelf doet, namelijk bewegen, ook zelf extra bewegingen maken. De begeleiding van Linda ( en Henk) is okee. Zij kan eventueel aanwijzingen geven op het gebied van oefenstof, die voor elk persoon anders is. Dat hangt natuurlijk af van zijn of haar mogelijkheden.